Få vitare tänder med tandblekning

Vill du få ett vitare leende? Alla människor har en egen grundfärg på sina tänder som skiftar från person till person. Beroende på vilken färg du har från början kan det vara mer eller mindre enkelt att bleka tänderna. Men är förutsättningarna de rätta blir resultatet mycket bra!

Vi utför hemblekning med plastskenor som görs på klinik.

Vid första besöket undersöker vi att du inte har några hål i tänderna och att allt ser bra ut i munnen. Därefter tar vi avtryck för att tillverka skenor helt anpassade till dina käkar. Vid det andra besöket provar vi skenorna. Du får material ( opalecence 15% ) och instruktioner så att du kan börja bleka hemma. Det tar 7-10 dagar att uppnå önskat resultat. Det kan förekomma biverkningar i form av ilningar och ökad känslighet under en period efter blekningen. Besvären går i dessa fall över successivt efter att behandlingen avslutats.

tandblekning Stockholm

För att kunna bleka dina tänder gäller att:

  •          alla dina fyllningar är av god kvalitet
  •          all karies (hål i tänderna) är behandlad
  •          ytliga beläggningar eller tandsten är borta
  •          ditt tandkött är friskt

För ett hållbarare resultat

För att resultatet ska kvarstå så länge som möjligt ska du naturligtvis vara fortsatt noga med din munhygien. Tandytan kan fläckas av tobak, viss sorts mat och dryck som exempelvis kaffe, te, rödvin och cola. Undvik sådant som kan ge fläckar på tänderna en tid efter behandlingen. Vid behov kan blekningen efter en tid upprepas.